Waar Op Te Letten Als Student In Duitsland Bij Een Zorgverzekering Afsluiten, Het Is Belangrijk Om Een Aantal Voorwaarden Goed Te Bestuderen Voordat Je Een Polis Afsluit!

Met het begin van de studie begint voor jonge mensen een onafhankelijk leven. Je woont in je eerste huis en moet voor je eigen ziekteverzekering zorgen . Degenen die een particuliere ziekteverzekering hebben gehad, moeten beslissen, maar dat is niet het enige dat van belang is voor studenten.

Welke Verzekeringen Moeten Studenten Afsluiten

In de regel moet iedereen die begint te studeren aan een staat of een door de staat erkende universiteit juridisch verzekerd zijn. Als de ouders al wettelijk verzekerd zijn, kunnen de studenten eerst gratis worden verzekerd in de kassa van de ouders. Dit is echter alleen mogelijk tot 25 jaar. In Nederland ligt deze leeftijd op 18 jaar. De regels met een goedkope inboedelverzekering zijn in Duitsland ook wat anders dan in Nederland.

Wettelijk Of Privé Verzekeren Met Een Zorgverzekering?

Studenten met een particuliere ziekteverzekering moeten aan het begin van hun studie beslissen of ze zich privé of wettelijk willen verzekeren. Als de keuze valt op de particuliere ziektekostenverzekering, moet de student binnen drie maanden na de succesvolle inschrijving worden vrijgesteld van de wettelijke ziekteverzekering.

Er moet echter worden bedacht dat de weg terug naar de wettelijke ziekteverzekering gedurende de hele onderzoeksperiode wordt geblokkeerd.

Lees ook: alles weten over de telefoon verzekering voor studenten? Kijk hier: https://verzekering-winkel.com/telefoonverzekering/

Ga Niet Over De Limiet Heen Met Een Baan

De meeste studenten verdienen een beetje studie met een of meer banen. Degenen die de bescherming van de gezinsverzekering niet willen verliezen, moeten erop letten dat de limiet van 425 euro niet wordt overschreden in een deeltijdbaan, als het om een ​​baan van 450 euro gaat. Alle studenten die alleen een baan hebben tijdens de semester of niet langer dan acht weken verdienen niet meer dan 425, – of slechts 450, – euro.

Als er meer geld is, dan is de student automatisch vrijwillig of verplicht verzekerd via zijn werkgever . Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer studenten elke avond naar de keuken gaan of een andere baan met vast dienstverband hebben.

Houd Ook Rekening Met De Aansprakelijkheidsverzekering

Als studenten naar hun werk gaan, moeten ze ook nadenken over een privé- aansprakelijkheidsverzekering . Als er schade optreedt, moeten studenten ook betalen voor de schade die ze veroorzaken.

  • In het geval van materiële schade of persoonlijk letsel, kan dit snel erg duur uitvallen.
  • In dergelijke gevallen dekt de aansprakelijkheidsverzekering deze schade. De meeste studenten zijn gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering bij hun ouders, maar deze verzekering eindigt wanneer de student 25 jaar oud is. Vanaf dat moment is een eigen aansprakelijkheidsverzekering een goede keuze.