Voorwaarden Voor Beëindiging Van De Internetprovider, Wat Is Er Tegenwoordig Toegestaan En Wat Niet? Een Aantal Regels Die Je Echt Moet Weten!

Als u een contract hebt met een internetprovider, dan kan dit onder normale omstandigheden niet worden beëindigd voordat de minimale looptijd verstrijkt . Dit is 24 of 12 maanden, afhankelijk van het tarief en de aangeboden opties.

Overigens: geen enkel tarief mag bestaan uit een minimumduur van meer dan 24 maanden. Dit is wettelijk vastgelegd. Ook kun je tijdens het internet provider vergelijken in 2019 goed kijken naar de contractduur die je afsluit. Er zijn tegenwoordig ook maandelijks opzegbare pakketten beschikbaar, zeker als je alles te weten komt over over alle tv en internet aanbieders zie je dat er genoeg opties beschikbaar voor ieder gezin of huishouden.

Onderling Overeenkomen Om Internet Op Te Zeggen

Hoewel beide partijen (u en de internetprovider) gebonden zijn door de overeenkomst die in onderling overleg is aangegaan, zijn er enkele speciale regels met betrekking tot beëindiging. Hiermee kunt u in individuele gevallen het contract opzeggen gedurende de minimale looptijd.

  • Deze speciale voorschriften kunnen worden gebruikt voor een volledige herroeping van het contract. Een vroegtijdige beëindiging van de termijn of een speciale beëindiging is mogelijk.

internet contract opzeggen

Het Verstrijken Van Een Beëindiging

Een beëindiging kan hier direct online of per aangetekende post aangetekend gebeuren . Een eenvoudige annulering per post, die u niet per aangetekende post uitvoert, zou geen bewijskracht hebben in geval van twijfel. U weet dus niet zeker of het de ISP werkelijk heeft bereikt of dat uw annulering daadwerkelijk in het systeem is geboekt.

Verder dient u zich ook te onthouden van het verzenden van een opzegging per e-mail aan uw internet service provider. Zelfs als de ontvangst van de door u verzonden e-mail wordt bevestigd door uw internetprovider, is dit juridisch niet definitief . Het is belangrijk dat de opzeggingsbrief uw individuele contractnummer bevat en dat u een handtekening en de huidige datum krijgt.

Intrekking Van Een Contract

Als gevolg van de wijziging van de Telecommunicatiewet in 2013 zijn de bepalingen voor beëindiging om speciale redenen – het speciale opzeggingsrecht genoemd – aanzienlijk verlengd. Een verordening maakte echter eerder deel uit van het speciale opzeggingsrecht. Het blijft geldigheid hebben.

  • Het is de wettelijke herroepingsrecht , die u als eindgebruiker of verwijzing partner van een ISP de mogelijkheid geeft binnen 2 weken (14 dagen) na het sluiten van deze schriftelijk per post terug te trekken zonder opgaaf van redenen.
  • Voor dit doel, in aanvulling op het terugsturen van de producten, bijvoorbeeld, de modem moet worden gedaan voordat het contract definitief is opgezegd. Doorgaans is dit binnen 14 dagen geregeld.