Syrische Ziekenhuizen Kunnen Gebruik Maken Van Zonne-Energie, Wat kunnen We Hier Van Leren En Welke Technieken Zijn Toegepast?

De burgeroorlog in Syrië, die sinds 2011 loopt, heeft ook de energievoorziening op veel plaatsen verlamd door de vernietiging van infrastructuur in veel delen van het land. Grote delen van het elektriciteitsnet zijn vernietigd en tegelijkertijd is de afhankelijkheid van dieselgeneratoren om te voorzien in de elektriciteitsbehoeften van belangrijke openbare nutsbedrijven enorm toegenomen.

  • Met name Syrische ziekenhuizen en mobiele gezondheidscentra, die dringend elektriciteit nodig hebben om de bevolking medische zorg te bieden, bevinden zich in een precaire positie. De situatie moet in de toekomst worden onschadelijk gemaakt door het gebruik van zonne-energie.

Wellicht interessant: steeds meer overstappen naar zonne-energie? Kom alles te weten op de pagina beste-energievergelijker.com/overstappen-energie/.

Betere Opvang En Ook Goed Voor Het Klimaat

In ziekenhuizen in Syrië leiden stroomuitval door onveilige dieselgeneratoren herhaaldelijk tot levensbedreigende situaties. De humanitaire organisatie Union of Medical Care and Relief Organizations (UOSSM) heeft daarom geschikte alternatieven onderzocht en geëvalueerd. Het kwam tot de conclusie dat zonne-energie de meest praktische en stabiele oplossing is voor de laagst mogelijke stroomvoorziening in crisisgebieden en geplande overeenkomstige projecten.

De Eerste Pogingen Zijn Gestart

Een eerste pilot is inmiddels geïmplementeerd ziekenhuis in Bab Al Hawa, de grootste en meest drukke medische faciliteit ten noorden van Syrië. Het ziekenhuis behandelde ongeveer 3.500 patiënten per maand.

  • Tussen de diensten in Bab Al Hawa onder de intensive care, zes operatiekamers, twee behandelkamers, een bloedbank en een CT scanner – alle faciliteiten die afhankelijk zijn van een continue stroomvoorziening zijn.

Wie Zorgt Er Voor De Zonnepanelen?

Het bedrijf  SOLAR23, die een uitgebreide ervaring met zonne-energie projecten in Afrika en heeft in het verleden projecten van non-gouvernementele organisaties geïmplementeerd is gerealiseerd. Na een jaar werd de pre-planningssysteem gebouwd binnen 100 dagen en in werking gesteld.

Het omvat zonnepanelen 480 met een vermogen van 127 kWp en 288 batterijen, die in staat zijn om 720 kWh aan elektriciteit op te slaan zijn. Meer weten over de bedrijvigheid en zonnepanelen? Neem eens een kijkje op de webpagina beste-energievergelijker.com/zakelijke-energie/.

Met dit project, moet het ziekenhuis in staat zijn om meer dan 7.000 liter diesel per maand, of 20 tot 30 procent van zijn maandelijkse benutting van resources voor energie te besparen. De PV-systeem kan ook volledig onderhouden van de werking van de intensive care, spoedeisende en operatiekamers in geval van diesel uitval.

Syrië Is Geschikt Voor Zonne-Energie

“Wij geloven dat dit soort projecten hoop biedt. Zonne-energie is een democratiserende kracht die het vermogen heeft om instellingen en gemeenschappen op een zeer positieve manier te beïnvloeden. Syrië is een van de meest geschikte regio’s ter wereld om zonne-energie te gebruiken.

Het doel is nu om het zonne-energieproject uit te breiden naar minstens vijf andere kritieke ziekenhuizen. Onze droom is om elke medische faciliteit in Syrië te laten werken met schone, duurzame zonne-energie “, zegt Tarek Makdissi, projectmanager van het UOSSM Syria Solar Initiative.