Handige Tips Waardoor Je Langer Kan Doen Met De Accu Van Je Smartphone, Neem Je Telefoon Overal Mee Naartoe En Maak Je Niet Druk Om De Batterij!

Een kapotte batterij van een mobiele telefoon is een veel voorkomende reden waarom smartphones moeten worden vervangen. Batterijen zijn tegenwoordig bijna altijd stevig geïnstalleerd.

Het is daarom des te belangrijker om de batterij te sparen en een lange levensduur te garanderen. Hier zijn 6 tips. Graag tips over andere mobiele onderwerpen? Kijk dan direct op https://vergelijk-mobiele-telefoon.nl/mobiel/.

Wat Is De Ideale Tijd Om Mijn Telefoon Op te Laden?

wanneer telefoon opladenModerne lithium-ion batterijen moeten niet volledig worden ontladen of opgeladen om de langst mogelijke levensduur te bereiken.

Het optimale bereik ligt tussen 25% en 75% batterijlading, Dat betekent dat je de smartphone hebt als dat mogelijk is. Laat de stekker niet ‘s nachts aangesloten moet, omdat de batterij zelfs bij 100% lading zo onnodig wordt belast.

  • De batterij mag echter niet te kort worden opgeladen.Laadtijden minder dan 5 minuten schade in de meeste gevallen meer dan dat ze nuttig zijn.
  • Als de telefoon lange tijd niet wordt gebruikt met een lege batterij, kan dit leiden tot een schadelijke diepe ontlading. Om dit te voorkomen, moet de batterij apart worden bewaard en in dit geval worden afgekoeld.

Tijdens Het Opladen In Vliegtuigstand

Zodat de telefoon gelijkmatig wordt opgeladen en niet plotseling meer en soms minder energie verbruikt, zou de telefoon dat moeten doen ingesteld op vliegmodus tijdens opladen of zelfs helemaal uitgeschakeld zijn. Dit heeft het aangename neveneffect dat de batterij sneller vol is.

Maak Gebruik Van De Meegeleverde Oplader

Om problemen met de prestaties van de batterij te voorkomen, zou dat moeten indien mogelijk, de originele laadkabel of oplaadkabels met dezelfde spanning, stroom en stroom. Niet-geteste goedkope producten kunnen echter de batterij van de mobiele telefoon aanzienlijk beschadigen. Met een iPhone X met abonnement krijg je net zoals bij Samsung altijd een originele oplader meegeleverd.

Zorg Ervoor Dat De Telefoon Niet oververhit Raakt

De batterij mag niet worden blootgesteld aan extreme hitte (> 40 ° C) of kou (<0 ° C), Laat indien mogelijk uw mobiele telefoon niet achter in de verwarmde auto of in de vriezer. Het is het beste om je mobiele apparaat op te laden bij kamertemperatuur en uit de buurt van direct zonlicht.

Is De Snellaadfunctie Slecht Voor De Accu?

Hoge temperaturen zijn niet goed voor de batterij en deze kunnen optreden tijdens snel opladen. Veel van de nieuwere telefoons meten echter de batterijtemperatuur en vertragen de stroomsnelheid wanneer deze kritieke niveaus bereikt, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Gebruik Een Powerbank

Als u onderweg bent en u komt niet om uw smartphone op een stopcontact aan te sluiten, kan een powerbank u helpen. Op deze manier kun je wat makkelijker ervoor zorgen dat de accu tussen de 25% en 75% zit.

  • Het komt namelijk vaak voor dat je geen stopcontact in de buurt hebt en dan is een powerbank erg handig om bij te hebben.